17. 12. 13

dopisovanje - "z glavo do levega ramena"


Tudi jaz sem se dopisovala. V pravih pismih. To danes počneta tudi obe hčeri. In se veselita pisma iz nabiralnika enako radostno, kot sem se ga v mojih časih veselila jaz. Tudi, če je to le pismo prijateljice iz sosednje vasi.
Ko sem sama pisala pisma, sem izbirala papirčke in pisemca enako skrbno kot to počneta oni, nikoli pa mi na kraj pameti padlo, da bi napisala pismo tako posebno (kaj takega nisem videla še nikjer) kot se je to v velikanskem dolgčasu domislila naša Tamala.
... in vem, da je zapisala..."če ne boš znala prebreati, mi pismo pošlji nazaj, da ti bom napisala "ta navadno"... :))


Vse skupaj je zgledalo grafično zelo zanimivo in vprašala sem se, če je možno prepričat računalnik-urejevalnik besedila, da bi pisal tako - "z glavo do levega ramena pod kotom 75 stopinj "?! :o  :)

9 komentarjev:

  1. Od kod tvoji mulariji vse te ideje? :-) Mislim, da se bom vso noč režala tej domislici. Super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ojej,.. problem je, ko moram dobiti "dovoljenje" za objavo... jih je še kar precej... mene pa še vedno matra kako bi računalnik prepričala ;) da bi probala enkrat tako tukaj :))

      Izbriši
  2. Lep pozdrav,
    čisto sem navdušenja nad blogom, ki sem ga odkrila slučajno, iščoč recept za flancate, in potem sem pozabila na kuhanje in brala in se prepuščala užitkom za oči in dušo. Ko sem videla pletene otroške copatke, sem vedela, punca je s primorskega,kajti pri nas na severu Slovenije, jih znam samo jaz.
    In našla sem kapico, mislim, da je za dojenčka z Dunaja, kakršno je znala moja mama, jaz pa seveda ne več. Sedaj jo imam za mušter, morda mi uspe, da jo "posnamem".
    Vso srečo še naprej, imaš novo spremljevalko na blogu, po kilometrih zelo daleč, po duši pa blizu.
    Eva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) zanimivo,... da bi znale samo primorke štrikat copatke.. saj veš da ne... Kapica pa ima navodila na spletu. Če poguglaš najbolj znano Da Vincijevo žensko + trgovina zraven in greš na brezplačna navodila jo najdeš. Veseli me, da se tako najdemo,... in si sledimo. Lepo.

      Izbriši
    2. Hvala za namig, sem našla. Glede copatk sem pa mislila na točno določen tip pletenja, ki pa sem ga zasledila samo pri nas doma, tu kjer živim to delajo drugače, tudi na spletu, točno takih nisem zasledila nikjer.

      Izbriši
    3. By the way, al jaz ne znam al pa je res ful zakompliciran način recpliciranja..:)
      Jaz porabim eno uro, da mi mogoče rata komentar ali odgovor. Pač nisem online generatcija :)

      Izbriši
    4. Eva, komentarji so vidni šele takrat, ko jih sama potrdim. (komentarji so moderirani, ker se na tak način želim izogniti spamom). Zato traja nekaj časa, da so slej ko prej potrjeni z moje strani in vidni tukaj. Vedno, lahko samo enkrat potrdiš "objavi", objavljeno bo v roku 24 ur.

      Izbriši