15. 9. 13

Septembrsko morje

Na naši obali. Vikend v septembru. Že kar tradicionalno.  Nevede sem mu dala celo isti naslov. 
Tudi kopali smo se v morju.  Morje in zrak cirka 22 stopinj. 

Takšno martinčkanje ob morju je prav pasalo.
Prebrala sem še eno knjigo iz cikla Primorci beremo. Upam, da mi tudi letos uspe priti s čtivom do konca.
Z nami sta šli tudi punci, po pogojem, da gremo na šoping v Koper. Pa smo šli. Tamali je noga tako zrasla in prerasla nogo starejše sestre, da je skoraj bosa hodila naokrog... Tamali pa je dobil svojega tako željenega Lego Chimota pod zaprisego, da bo v tednu dni pospravil in posortiral igrače :o
Taglavna je bila tudi košarka in od večerne promenade po Piranu nikakor nismo smeli zamujati. Spet je bilo napeto v Ljubljani, a smo zmagali. Hura! Upam, da bo ta teden res prišla priložnost, da bom lahko še kaj več napisala o košarki. Familjarno jo spremljamo in s Tamalo sva glavni navijačici :)

Danes, ko smo se vračali z morja smo se ustavili v Ikeji v Vilešu. Parkrat smo šli v Ikejo na dan nedelje in vedno sem se zaklela, da ob nedeljah - nikoli več! Tokrat smo bili na poti in smo pač samo "skočili". Spet grozovita gužva! Kot na kakšnem koncertu smo rinili iz vseh strani, slovenske, hrvaške, italijanske... Ne hodite v Ikejo ob nedeljah! Kupila sem nove šalčke za kavo in Mala si je zelo želela kaktuse, ki pa jih bo postavila v svojo sobo šele ko bo pospravljena...
Metražno blago je bilo izropano...
Na koncu,...so v vsej gužvi otroci hoteli še zelo dober kremast sladoled, ki se toči v špirali... in Dragi je moral za nagrado dobiti svoj kapučin in zraven sem nabavila še dva kosa za pico za po poti. Pladenj na katerega so mi servirali pico v škrtocih... sem položila v nakupovalni voziček in nanj potem pozabila. Pri avtu sem videla, da je pladenj prišel z nami. Tavelika se je rekla, da "če sem neumna, ...da če mislim ukrasti..." in me je res čudno gledala. Nikakor ne nesem pladnja nazaj, sem rekla. Z nami gre domov, "za spomin", saj ga nisem nalašč ukradla. Sedaj imam doma ta pladenj na katerem piše - Ikea food, ki ga Tavelika niti pod razno noče, da bi ga imela v sobi, da bi mogoče postregla svojim prijateljicam... Da jo je sram, je rekla. ;)
Tako. Vikend septembrskega morja je za nami, z mirnimi in na koncu zabavnimi dogodivščinami, za katere sem kriva prav jaz. Konec smo naredili osladnemu poletju, sedaj lahko udari jesen. Tako kot je treba!














4 komentarji:

  1. In kje je pladenj ? :-) Čudovite fotke. Bom potočila eno solzico za poletjem :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Še danes mi je žal da nisem poslikala pladnja :) .. ko sem pisala zgodbo sem rekla, pa saj lahko povem za tole neumnost... pa se mi ni dalo še enkrat postavljat scene in vleči fotiča - je bila blizu polnoči ura... Bom spekla eno pecivo in vam ga serviram na tem pladnju. OK?! ;)

      Izbriši
  2. Prov take šalčke bi imela tudi jaz:)sem jih videla zadnjič pr eni znanki:) pa so me mel pobremzale babe da jih menda več ne prodajajo....še je upanje ....ikea pazi se me:)
    aja slikce morja pa so itak superca za dušo:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo, morje ... Čez eno leto spet. Lepe šalčke in kaktusi! Mene tudi zanima pladenj :)

    OdgovoriIzbriši