13. 5. 13

Špinačna omleta

Večerje na hitro in nova rubrika :)
Špinačna omleta. Spomladanska je najboljša. Z najbolj mlado špinačo direkt z maminega vrta (moja še ni dovolj zrasla...)

Potrebujemo (za eno osebo):
1-2 jajci
špinača
sol
malo olja

Špinačo operemo in ocedimo.
 Zrežemo na široke rezance.
 Zvržkljamo jajca. Dodamo špinačo. Za eno žvrklajno jajce dodamo pol pesti špinače, za dve jajci eno pest špinače.
 Premešamo, da se špinača prepoji z jajcem.
 V ponvi oblikujemo omleto, pečemo na manjšem ognju in poskusimo previdno obrniti. Najbolje tako, da omleto preložimo na krožnik, potem pa le tega obrnemo in s tem obrnemo tudi omleto, da se speče še na drugi strani. Ne pozabi soliti - in ne pretiravaj s soljo. Le ščepec, po vrhu omlete.
Nič zato, če se vam obrat ne posreči. To, da omleta razpade se rado zgodi, predvsem če tako kot jaz radi dodate malo preveč špinače.
 Tudi če je omleta razpadla in so otroci pojamrali, da je malo preveč špinače smo skupaj vse pojedli.
Varinata je tudi,  da omleti po vrhu naribate parmezan. Dobro in paše...ampak meni je okus po rahlo surovi špinači tako všeč. Tega sir namreč kar pošteno zakrije malo po svoje...


1 komentar: