24. 5. 13

Sobotno kosilo - kaneloni s palačinkami

Sobotno hitro kosilo.
No, priprava ni tako hitra, je pa praktična.
Za takšne sobote in dneve, ko imaš v planu veliko čistko, pospravljanje, beljenje,... ali pa sobotno dopoldne prehitro mine ob čveku in kavici s prijateljico, ki jo srečaš na poti v trgovino...
Vse se lahko pripravi že zgodaj dopoldne in potem je ob enih tik-tak.
Spada med top ten jedi po izboru mularije.
Včasih jih lahko pripraviš tudi kar tako, mogoče za večerjo ... ko vidiš, da imaš preveč preveč testa za palačinke in imaš v hladilniku lahko samo sir...

K A N E L O N I  s  palačinkami
(kot predjed lahko pripravite juho po vaši izbiri  - lahko tudi iz vrečke :)

Potrebujemo: 
  • testo za palačinke = moka + jajca + sol + mleko   oz. 10 palačink
  • 20 dag kuhane šunke
  • cca 30 dag sira
  • reči za paniranje = moka, 2 jajci, drobtine
  • dobro sončnično olje za cvrtje
Spečemo palačinke
 Na palčke narežemo sir in pripravimo šunko
 Na sredino palačinke položimo šunko in vanjo zavijemo nekaj koščkov sira.
 En kos palačinke na tesno zvijemo pod šunko..
 ... in na tesno zvijemo
 Pripravimo vse za paniranje: moka, 2 zvržkljani jajci, drobtine
 Spaniramo vse palačinke ( pri tem večkrat malo potolčemo in stisnemo skupaj da se vse lepo prepoji in nekako stisne v kompaktno spanirano palačinko) (info za najmlajše Paniranje = 1. moka, 2. jajce 3. drobtine)

Sedaj greste lahko pohajat ;)

Na hitro ocvremo v vročem olju na eni strani...
 in še na drugi strani...
 Že prej pripravimo veliko količino zelene solate. Ker solata zelo paše zraven. Veliko solate.
Ponudimo vroče, takoj,... da se sir vleče in peče, šunka pa zadiši...
Najbolj bodo kaneloni všeč mulariji, ker s pohanjem pri njih nikoli ne zgrešite ;)




4 komentarji:

  1. Hi, hi , hi :-) S pohanjem ne zgrešiš niti pri mojem dragem :-)) Ta bi pojedel še pohane vilice :-) Hvala za idejo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda slastno ... hvala za super idejo ...

    OdgovoriIzbriši
  3. hihi, pa ravno hčera jih je jedla v šoli in me zdaj šunta, da bi jih doma tudi. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši