26. 6. 12

Tic tac toe,...bingo!

Tic tac toe ali po naše - križci in krožci je igrica, ki jo najbrž vsi poznamo.  Pri nas jo najraje igra najmlajši, petletnik.
V Crafralnici je zadnji 58. izziv pod naslovom "Bingo" .
Prva asociacija,.. "bingo"... mi je bila prav ta igrica, katere "rešitev" sem našla v prvi vrsti levo. Gumbki, bleščice in trak. Naredila sem jo v taki obliki, da lahko igrico s sinom igrava kar na kavču, ne da bi rabila svinčnik in papir...Okrasni trakec sem sešila v mrežo na črn filc. Rdeči in zeleni gumbki so najini "križci in krožci".  Ti so sešiti na filc, na katerega je prišit ježek. Druga stran ježka pa je na sredini praznih črnih polj.
Bleščice so sešite na drugi strani in so pripomoček za seštevanje točk. Lahko se igra do pet dobljenih ali do deset dobljenih iger. Na črni svilen  trakec sem nadela perlico, ki se premika na mesto, ki pripada zmagam v igrici.
Dodatno je spodaj dodan še en ježek, ki je namenjen za zadnji, deseti gumb. Igralna plošča se po polovici spravi kot knjiga in se zaveže z rdečim trakcem. Na platnice igralne plošče sem prilepila in sešila zeleno črtasti bombaž.
Igrico najraje igra najmlajši,... da pa je vse skupaj bolj zanimivo in napeto, mu je treba pogledati skozi prste in potem zavpije  "Ojea,...bingo!"







4 komentarji:

  1. Otroci so vir navdiha :-) Lepo in domiselno narejena igrica. Pa še uporabna povrhu :-) Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja in za večkratno uporabo...:-) Na vse si pomislila pri izdelavi... KRASNO! Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. To je zelo izvirno in čudovito. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovita in praktično narejena igralna plošča. Resnično si se izkazala :)).
    Všeč mi je, da si se z malo drugačnim izdelkom prijavila na izziv.
    Lp ;Lili

    OdgovoriIzbriši