9. 6. 22

V junijske dni

Bradate perunike v XL velikosti so do danes že odcvetele. Tudi potonikam je zadnji dež zadal usoden udarec. Junijski dnevi so vedno daljši, čeprav se jim to v časovni komponenti prav nič ne pozna. Letijo! Včeraj je imel naš devetošolec zadnji dan pouka, sledijo priprave na valeto, birmo, izlet v Španijo.

Ob popoldnevih pred večerom grem večkrat na krajši sprehod do gozda in naokrog. Pot ob Soči po desnem bregu toka še vedno niso dokončali. Ni priključka do kampa za vse turiste in kampiste, ki se zgubljajo po zgornji in spodnji cesti nad sotesko Soče. 

Na vrtu vse bujno uspeva, solate in redkvic imam obilo, tudi za vse ostalo prihaja čas. Prav vidi se, kako vse zelenoraslo uživa v teh dnevih meseca junija.

Ob potoku ob robu gozda je v času soparnega poznega popoldneva obilo mrčesa, komarjev. Tudi zvečer na vrtu prižgemo rumeno svečo. 

Vrstijo se dogodki, žurke, koncerti. Stari dobri časi. Hladno pivo in družba, ki jo srečam po naključju ali po dogovoru ko si na daleč rečemo, "se vidimo zvečer". Nedeljski mini koncert v bližnjem kampu, ob mizah z večerjami mnogih turistov je bil prijeten. Soj ognja in medlih luči je mešal veter, ki se je prikradel s pozno nevihto.




 



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar