25. 12. 21

enajsti Božič

Prelistujem vse blogerske božične objave od prve leta leta 2011, ko je Tamala par dni za tem praznovala svoj deseti rojstni dan, do lanske božične objave koronskega leta 2020, ko za Božič zaradi pandemije ni bilo niti polnočnice.  

Punci sta prišli domov pozno popoldan, v začetek svetega večera, ko smo skupaj sestavili smrekico in skupaj poslušali čudovit  glasbeni izbor pesmi na Valu 202. Pred tem sta seveda s vso ljubeznijo počohali vse mačke, ki jih pogrešata bolj kot starše, pravita ;)  Pozimi se mačkarija seveda zadržuje v hiši in požrejo nadpovrečno količino hrane. Spomnim se, kako je bila Dosika koščeno suha v začetku poletja, ko sem res mislila, da je kaj bolna ali da je požrla zastrupljeno miš.  Leto 2021 si bomo zapomnili tudi po velikanskem zarodu miši, kar je dalo mačkam dela in skrbi,.. no enim bolj drugim manj. 

Če vprašam mojo mularijo, kaj jim pomeni  in božični praznik in družina bodo kmalu na zelo zelo visokem mestu tudi naše mačke. Kar tri jih imamo sedaj pri hiši. Najsterejšega in največjega oranžnega ginger Karla, Dosado, siroto,  smo vzeli pod streho iz milosti. Patri rečem Ljubljančanka. Ta je prišla najprej v stanovanje v Ljubljani sredi najhujše lanske koronske krize... ker sicer punci ne bi preživeli tega časa, pravita.  Na dopustu pri nas se je potem dvakrat izgubila, na koncu pa ostala seveda tu. Svoboda je neprecenljiva in tako je zelo vzljubila skoke iz balkona. 

Ob pripravah na božično praznovanje se je kmalu na praznični mizi znašel tudi najstarejši mačkon, ki vedno terja veliko pozornosti od vseh nas za razliko od punc-mačk, ki sta bolj prilagodljivi. Vedno želi biti v naši neposredni bližini, da smo skupaj in da je on glavna pozornost. Kmalu je sledila kregarija,... da zakaj sem tako grda, da ga ne pustim med nami, da je Božič in da to pomeni družino in da družina so tudi naše ljube živalce. Maček je po glasnejših tonih potem sam od sebe skočil na svojo blazino na stol, ki je rezerviran zanj. 

Bil je lep, miren in spokojen božični dan. Popoldan sem po kozarcu vina zaspala na kavču. K sreči se mi zanke s pletilk niso snele, ker brioš vzorček je res tako zelo težko popravljati. 








Ni komentarjev:

Objavite komentar