25. 6. 18

Proti Provansi

Smo na poti proti Provansi - do naše  destinacije letošnjega dopusta. Fotografija je iz bližnje vasi, kjer bomo preživeli še nekaj dni in se nahaja  skoraj na meji med pokrajinama Drôme in Ardèche. Tu že vse diši po provansalskih zeliščih in vijoličnih rožah. Pokrajini Drôme tako upravičeno rečejo "vrata v Provanso".  Sivka v poljih bogato cveti in prijetno toplo je,  kot da bi bili na morju.

Hvala vsem za komentarje v prejšnih dveh objavah, ki sem jih že odmrznila - moderirala in pravkar objavila. Vse si zaslužite nagrado, tudi @Uri, ki mi je dala več kot dober namig za morda naslednji dopust. Ali so flamingovci tudi v delti Rhone, v narodnem parku Camarague, pa poročam in slikam ;) (gugl ji pokaže,.. če pa bi pokazala divje konje, bi bilo to kar malo preveč očitno za nagradno vprašanje.
  
Prejšna fotografija je iz nadmorske višine 2ooo metrov, ko smo na poti preko Torina francosko mejo prečkali preko prelaza Mont Cenis, ki jo poznajo kolesarjih in vsi ljubitelji Gira in Toura.  Ogromno kolesarjev smo srečali na poti. Jezero Mont Cenis na sliki v prejšni  torej ni morje - to nas še čaka.




3 komentarji:

  1. hehehe, kako je mozno, da sem falila :D:D no, jaz se grem provanso danes v kuhinji. ker disi po sivki. in to sem rekla samo zato, da vam nisem prevec fous. :) uzivajte v cudoviti provansi. <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Tile pogledi so prava paša z aoči. A veš da nisem vedela, da se da "zamrzniti" komentarje (pridem n ainštrukcije) :) Še en ašola več :). Maksimalno uživajte v lepotah narave, dobri kulinariki in v družbi tebi najljubših oseb :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Je kar zadišalo po sivki iz tvoje objave. :-) Uživajte!

    OdgovoriIzbriši