21. 2. 17

Nocoj, v torek

Torek je en tak fajn dan. Na Valu 202 je ta dan že od zgodaj zjutraj Šalehar, ki nas kmalu spravi v dobro voljo, višek pa je navadno dosežen v njegovih Nebulozah okrog osmih. Tudi konča se dan prav z njegovo kontaktno oddajo - Toplovodom, ki ga vedno rada poslušam. Poslušam v svojem miru in navadno zraven kaj krojim in šivam.  Zraven se vedno vrti tista čudovita glasba na citre iz zgodbe o Cvetju v jeseni in Mihčeve vrednote in njegova intelektualna razmišljanja dobijo tudi naš drugačen pogled, razgled z drugega zornega kota. Nocoj govori o "priviligiranih bebcih". Zanimivo, poslušam.
"Kvalitetno neumni bolj neumno ubogajo", je ravnokar rekel Miha Šalehar.
Nocoj je spet poklicala Zinka - "Bog daj Zinka".
Navijajmo za to, da Zinko Mihi enkrat povabi še v Spetek, ob petkih. Vedno namreč Mihi reče:"...ma Zinka ima na koncu v bistvu prow..."

Nocoj bo še boljši torek. Kmalu po desetih sledijo  Izštekani z Juretom Longyko. Nocoj gosti našo Bakalino in mnogo gostov zraven. Ziher ste že slišali kako je Jani zapel v Stožicah,  -  Banda kravatarska golazn frdamana cigajnarija previdena... No, Bakalina -  Jani in Renata nista prav našanaša, saj sta doma iz Tolminskega in tolminsko narečje je zelo drugačno od našega, pravzaprav je tolminsko narečje celo v drugi  narečni skupini. Dober žur bo. V druščini, v Španabiji  bo tudi naš Harmonikarski orkester  Accordion group 4-8-8-16 iz Benečije, ki ga tudi štejem za našega, saj ga vodi naš profesor harmonike, Aleksander Ipavec, Ipo. Zraven bo tudi  Salamandra salamandra -  skupinca, v kateri je enkrat davno pel naš, danes pokojni Feo, katerega pesem sem brala tukaj na kulturni dan. V tem bandu je tudi Janijev brat dvojček, hudo podobna sta si. V španabiji bo tudi naš najbolj znan pevski zbor - Gregorčičev oktet, veliko glasov, veliko dobre glasbe, bio pop je to, pravita glavna akterja dua Bakalina.

Pesmi iz Španabije so vredne posluha, čeprav ne boste kaj dosti razumeli pa prepričajo in nas prevzamejo.


Update  - link to Izštekanih Izžtekane Bakalinine Španabije


2 komentarja:

  1. A ti si tudi Mihijeva in Valova fenica? :-) Jaz sem vedno v njihovi družbi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, seveda, zanje naredim vedno zastonj reklamo ;), pa za Hamota tudi :)

      Izbriši