13. 12. 16

Kar tako

Smo v decembru, dnevi so lepi, mrzli, sončni, a bi jih takoj zamenjala za sneg.
Luna je velikanska, počutje tako-tako.
Poslušam  Yirumo. Spomnim se, da sem to čudovito klavirsko glasbo za takšne dneve kot je današji predstavila v eni od čudovitih poti Po Soški poti pozimi. 
Ugotovim, da tudi januarja 2014 ni bilo snega, tudi po gorah ne.
Bogve kako bo letos.
Saj veste, da smo pri nas vsi snegoljubci. Veliki! In ko s Tamalo najbolj obupujeva nad vremenom, začneva na glas razglabljati in coprati in si ohinsploh želeti tako res močnovelikoooogromnosnega, da bi zasnežilo,...da ne bi mogli ven, da ne bi mogli ne v šolo, ne v službo,... in Tamali doda, "da bi hodili po tunelih , ...da mogoče ne bi bilo niti štroma,.. no "wifi bi recimo ostal",... doda Tamala...

Nocoj smo s Tamalim igrali tombolo. Nekje je našel škatlo - Tombola in že več dni sitnari, "da če se gremo". Mislim, da jo je igral prvič.  Rekli smo si, da tisti, ki zmaga pripravi večerni napitek, čaj, kakav ipd.  Ker pri tomboli res nimam nikoli sreče sem razmišljala, da bi morda pa danes zmagala, da bi dobila "obratno nagrado" - strežba na kavču... Ne, nisem zmagala in v celotnem stenčasu številk je bila moja zadnja številka na kartici,  izžrebana čisto zadnja. Zmagal je tatko, drugi je bil Tamali,  ki pa se je kar sam javil in mi ponudil angelski napitek: "Da boš dobro spala, danes ko je polna luna", pravi.  :x
Ooo, poznate našo resnično zgodbo o angelskem napitku?

Premišljujemo o vas, prijateljih, na daljavo, na blogersko sledenje, na to, da ste "pravi" in se mi tudi razkrijete in pokažete, da je tudi v vas kanček ustvarjalnega duha. 
Nocoj sem se pozno vrnila domov in Tamali me je pričakal s paketkom. "To je presenečenje, če ne veš od koga je", pravi. Res je. Pravo presenečenje, ki ga nocoj ne morem več slikat, ker je pretemno. Tako je iskrena in namenila sem ji majhno presenečenje, tudi če ni bila v igrici čisto zares. Kako lepo! Anaja pravi, da ji je na blogu všeč tudi vse ostalo, ki ne sodi v sklop mojih ustvarjalnih objav. Mogoče je ta današnja, nastala prav zato. Kar tako.

Angelski napitek se je že pohladil in dobro dene. Pomaga. "River flows in you", se je že davno odvrtela in trenutno se vrti "Dream a little Dream of me"... že davno ne verjamem več v naključja.







2 komentarja:

  1. Kako lepo, da nekdo sanje pove na glas. Pri nas tudi sanjamo, da bi bilo veliko, zelo veliko snega in mi bi lahko ostali doma in gradili tunele.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasen zapis, no sneg imam rada le da mi ne treba it kam z avtom ( doma smo na hribu). In jaaaa tudi moj paketek bo kmalu pri tebi :-)

    OdgovoriIzbriši