24. 12. 16

Božična

Božična pesem Iztoka Mlakarja je ena meni najlepših božičnih pesmi.
Sveti večer, Božič, že peti tukaj.

Tisti miren večer, pred petim leti, je Tamala bila že v pričakovanju svojega desetega rojstnega dne in prav toliko bo spomladi star naš najmlajši. 24 dni decembra je pred leti odštevala moja sestra, ko je čakala svojo prvo hčerkico. Tako kot vedno, so bili tudi leta 2013   medenjaki, paketi in snežinke. 
Božič je vedno družinski praznik, ko rada poslušam dnevu primerne pesmi in  ta dan je zame tudi dan spomina na prav isti dan, pred manj ali več leti.

S Tamalim sva včeraj končno pospravila hišo in okrasila najine medenjake. Nekaj jih je odnesel k skavtom, ko so hodili na obiske k starejšim in jim peli božične pesmice. Šele danes smo skupaj s puncami postavili jaslice in okrasili smrečico. Vesela sem da Tavelika vseeno kot zgleda ne bo zbolela. Nocoj že bolje zgleda, potem ko je bila danes zjutraj čisto bolna. Z nizko vročino mi je razlagala o stresnem hormonu, ki ne dovoli bakterijam, da napade telo v času, ko je on na preži,...ko pa se mu to ne zdi več potrebno in ni več stresa,  pa izgine in virusin bakterije komot napadejo telo.  Zadnji tedni v šoli so bili še kako naporni. Sedaj mora izkoristiti čas, da se telo in stražarji odpočijejo, da bo vse tako kot je treba.

Lepo je. Mirno in toplo. 
Vesel Božič, voščim prav sem!



 Iztok Mlakar - Božična





1 komentar: