1. 4. 14

Darilo pomladi na prvi aprilski dan

Še zadnjič v letošnji pomladi, gostim kolegice iz našega nitkastega kluba. Na prvi spomladanski dan smo druženja zaključile z izzivom "moje darilo pomladi". Po napetem glasovanju :o ,  je zmagala torbica, ki je nastala po mojem najljubšem kroju s popravkom v ročajih. Čudovita podložena torbica, lep izbor barv in pohvala za reciklažo kavbojk. Pika na i je bil notranji žep z zadrgo, katerega me bo zmagovalka naučila sešiti v naslednji sezoni.


Klobuku sploh ni videti, da je kvačkan. Sama sem najprej mislila, da se nekdo heca in je slamniku dodal le kvačkano mašno. "Madonca", sem rekla, ko sem sprevidela in dojela, da je to DIY klobuk - pravi - kvačkan - dobro poštirkan, fenomenalen, čudovit! 
Ptički na ringlšpilu in ne na leskovih vejah. S to nominiranko in "dobitnico bronaste medalje" se lahko tudi malo hecam,... ker gre za mojo mamo, ki ji je njen soprog naredil pravi vrtiljak za ptičke :) Nasmejala sem se do solz, ko sem videla to čudo od strojniške konstrukcije.

Drage moje nitkaste prijateljice sem danes obvestila o moji odločitvi, da bomo naslednjo sezono imele drugačna druženja. Seveda nitkasti izzivi ostajajo. Pletle, kvačkale in šivale pa bomo kar doma. Danes sem se odločila, da na druženjih ne bomo več nitkasto ustvarjale, ker to lahko konec koncev počnemo doma, na kavču. Počele bomo čisto nekaj drugega. Pele bomo! To pa ne bo zgledalo tako kot v običajnem pevsekem zboru, kjer je vse kar preveč resno in gre malo preveč zares. Pele bomo tiste melodije, ki jih običajno pojemo pod tušem, si jih požvižgujemo takrat, ko čistimo stanovanje ali pa kar tako,...ko prihaja polna luna... :)  Vsaka posebej bo vsakič predstavila svojo melodijo in vse jo bomo resno in vestno poslušale. Pri tem bo potrebna velika mera potrpežljivosti in uvidevnosti ter spoštovanja do petja drugih. Kaj pravite? ;)

upadate dan potem ;)

2 komentarja:

  1. OOOOOOO kaj ste naredile lepe izdelke - pohvalno :)!. Petje v klubu nitkaric? Zanimivo...

    OdgovoriIzbriši
  2. Pri tebi pa ideje res sekajo sto na uro :-) Tole s petjem mi je zelo všeč. Svoje nitkaste izdelke boste pa tudi kaj pokazale, kajne! Današnji izbor najlepših je prava paša za oči.

    OdgovoriIzbriši