Rojstni dan republike kmalu na začetku tedna, je bil v rdečem. Jagodno dišečem. Odpeljali smo se po jagode na avstrijsko Koroško. Nabrali smo jih več kot 10 kil, tako da je bil še isti dan do 11h zvečer v znamenju kuhanja marmelade. Jagode, ki so posajene v velikanske njive, ponudijo v pobiranje kar nam samim, kupcem. Tako zagotovoljeno nismo kupili niti ene ognite jagode. Cena je ugodna - 2,40 za nabran kilogram. Te seveda niso tako močno sladke kot moje z vrta, pa vendar, ...marmelada je odlična. Punce, ki so jo še vročo nacedile na kruh so rekle: "Madona, kako je ta marmelada dobra." Še to, .. (če se boste tudi sami morda lotili podobnih marmeladastih podvigov): Dunajski cukr je seveda v Avstriji skoraj še enkrat cenejši kot v trgovini od ta spodnjega soseda.
Nekaj jagod je šlo v skrinjo za zimske sladice,
nekaj smo jih zmešali v sladoledne lučke,
nekaj zadnjih smo danes pojedli kar tako,...
kot se jagodam najbolj pritiče - z žličko sladkorja in veliko žlico smetane.
O njami:)) mi imamo pa Baronove pred nosom, pa jih nisem še šla nabirat.....si mi pa lušte naredila!
OdgovoriIzbrišiŽe imate mačka?
tole pa se skoraj tako bere, kot bi jaz pisala :) Le da sem si jih jaz dala pripeljat na dom, no, v službo :) 10 kg :) nekaj spremenila z dunajskim sladkorjem v marmelade, nekaj dala zmrznit. pa se mi zdi, da bo tudi te treba odtajat in v marmelado dat. Verjamem, da je dobra tudi tale tvoja marmeladka. Lučke pa tudi super zgledajo.
OdgovoriIzbrišiHvala za info o ceni, dam še tale sladkor na nakupovalni seznam za konec Celovške :)
OOOOO tole pa "gate trga"kolk dobr zgleda:)evo še moj kruh zraven pa imamo lahko jagodni piknik:)
OdgovoriIzbriši