28. 6. 13

Jagodni teden

Rojstni dan republike kmalu na začetku tedna, je bil v rdečem. Jagodno dišečem. Odpeljali smo se po jagode na avstrijsko Koroško. Nabrali smo jih več kot 10 kil, tako da je bil še isti dan do 11h zvečer v znamenju kuhanja marmelade.  Jagode, ki so posajene v velikanske njive,  ponudijo v pobiranje kar nam samim, kupcem. Tako zagotovoljeno nismo kupili niti ene ognite jagode.  Cena je ugodna - 2,40 za nabran kilogram. Te seveda niso tako močno sladke kot moje z vrta, pa vendar, ...marmelada je odlična. Punce, ki so jo še vročo nacedile na kruh so rekle: "Madona, kako je ta marmelada dobra." Še to, .. (če se boste tudi sami morda lotili podobnih marmeladastih podvigov): Dunajski cukr je seveda v Avstriji skoraj še enkrat cenejši kot v trgovini od ta spodnjega soseda.
Nekaj jagod je šlo v skrinjo za zimske sladice, 
nekaj smo jih zmešali v sladoledne lučke, 
nekaj zadnjih smo danes pojedli kar tako,... 
kot se jagodam najbolj pritiče - z žličko sladkorja in veliko žlico smetane. 










3 komentarji:

  1. O njami:)) mi imamo pa Baronove pred nosom, pa jih nisem še šla nabirat.....si mi pa lušte naredila!
    Že imate mačka?

    OdgovoriIzbriši
  2. tole pa se skoraj tako bere, kot bi jaz pisala :) Le da sem si jih jaz dala pripeljat na dom, no, v službo :) 10 kg :) nekaj spremenila z dunajskim sladkorjem v marmelade, nekaj dala zmrznit. pa se mi zdi, da bo tudi te treba odtajat in v marmelado dat. Verjamem, da je dobra tudi tale tvoja marmeladka. Lučke pa tudi super zgledajo.
    Hvala za info o ceni, dam še tale sladkor na nakupovalni seznam za konec Celovške :)

    OdgovoriIzbriši
  3. OOOOO tole pa "gate trga"kolk dobr zgleda:)evo še moj kruh zraven pa imamo lahko jagodni piknik:)

    OdgovoriIzbriši