12. 8. 21

Plezalka

Poletje neumorno zadaja udarce, pleza po strmi steni in kar malo izpod obrvi  opazujemo, da se ne bo zaplezalo in nam ne bo prizaneslo s hujšo obliko vremenskega neurja. V naslednjih dneh doživljamo še en vročinski val tega poletja  in dosežen vrh stene poletnega časa.

Najboljša plezalka na svetu se ne zapleza kar tako. Pri njej vse ostaja lahkotno in na pogled zelo enostavno. Janja Garnbret je naši državi tako prinesla še zadnjo, peto olimpijsko medaljo,  najbolj žlahtnega sijaja. Pomnili bomo njene solze sreče in našega cmoka v grlu.

Pomnili bomo tudi vse solze žalosti, ko smo sredi belega dne trepetali ob zadnjih koših košarke in ja, zapomnili si bomo tiste dolge vitke roke francoskega branilca, ki je odbil Prepelićev koš -  čira čara v tablo in daleč od koša stran, da smo komaj verjeli in dojeli. Skupaj  z razočaranimi košarkaši smo se počutili nemočni in zaplezani nekje na pol poti.

 

Še zadnji spomin na nenavadne olimpijske igre, ki sodi v sklop zadnje objave,... da bo dokumentacija časa in športnih dosežkov dokončna in popolna. 

 

Zajem zaslona - Janja Garnbret na olimpijskih igrah v Tokiu




 

Ni komentarjev:

Objavite komentar