16. 6. 20

V zelenih barvah gozda, pred dežjem

V gozdu je bilo danes temno. Iz vseh strani so se najavljali oblaki dežja. V gozdu je dišalo po mokrem listju in zemlji. Ptiči so se močno drli in bilo je skorajda ptičje prehrupno. To ni bilo petje. Ali se ptiči derejo pred dežjem? Kmalu potem je začelo deževati.

Naš sedmak preživlja že dolgo časa zelo mirno šolsko obdobje. Če pomislim na običajno osnovnošolsko obdobje od konca aprila v maj in tja do polovice junija ugotovim, da je letos koronsko obdobje brez stresa za otroke in za nas starše. Koliko predstav, predstavitev, seminarjev, zadnjih manjkajočih ocen, intenzivnih vaj orkestra, glasbenih nastopov, glasbenih izpitov čisto na koncu in zaključevanje ocen je v tem obdobju v običajnih časih,.. Enormno in še kako stresno. Letos vsega tega ni. Že štirinajst dni v šoli igrajo jungle speed in se sprehajajo po ulicah Kobarida tudi v času pouka slovenskega jezika.
Naša maturantka preživlja najbolj napet teden vsega štiriletnega obdobja. Jezila se je, da so jim šele danes povedali, da bi se lahko pritožili na seznam ustnih izpitov. Štiri reči zapored. Dva dni ustnih in dva dni izpitov. Rečem ji, da sočustvujem z njo in sem v mislih z njo. Ni panična. Uredu je, pohvalim jo.
Naša študentka polaga izpite. Jezi se na svojo prvo šestico. Spet so ji ukradli kolo, ki smo ga nedavno peljali v Ljubljano. Pravi, da si je sama kriva. Pravi, da se ji res ne ljubi voziti se s trolo in pojamra, da so bicikeLj kolesa krneki.
Midva odštevava do dopustniškega časa. Ta bo letos obarvan v zelene barve. Drugačen. Veselim se ga.

2 komentarja: