3. 5. 19

Praznična majska dneva

Prva dva majska dneva sta se postavila med dve ciklonski fronti, zato ju je veljalo izkoristiti za sprehode in rekreacijo.

Tamala hčera bo takoj po praznikih v navalu testov in spraševanj, zato se je najprej otepala moje ideje, da gre z menoj na potep. Prepričala sem jo, da se bo lahko na veliko učila konec tedna, ko bo padal dež, ko bo mraz in bo sneg do nižin, pravijo.
Oba praznična dneva je šla z menoj na potep. Včeraj sva naredile velik krog po Gamsovi poti,  na prvomajskem pohodu pa se nama je pridružila še sestra, ki se iz Gorenjskega konca še kako rada vrača domov.
Peljala sem ju po novi Soški poti. Soča je tokrat imela veliko več vode, kot na Veliko noč in ni več le prijetno šumela - bučala je, tako da nas je v naših pogovorih mnogokrat preglasila. Krog smo naredile v drugo stran - zavile globje v Planinski raj, med drežniške vasi, med travnike in pašnike, na katerem so se uživajoče mirno pasle vse živali - krave, ovce, koze, celo pujsi so imeli svoj raj v blatu in islandski konji niso zgledali prav nič eksotično.  Spustile smo se proti Slapu Kozjak, kjer se je vila kolona turistov. 

V korak smo stopile hitro in aktivno in se v dobrih 3 urah vrnile domov.
Naš planinski raj nam je tako na dosegu roke, pred hišnim pragom in ob lepih sončnih dnevih zavidanja vreden.







Ni komentarjev:

Objavite komentar