2. 2. 18

ustvarjalni čas praznične zime

Svečnica je danes, 2. februarja,  4o dni po Božiču. 
Sneži. Belo je. Zimsko. Lepo.  Kateri pregovor izberemo za današnji dan, svečnice dan? "Če na svečnico sneži, se vigred že glasi"  ? Ženske iz družbe našega kluba Nitke ne bi imele zagotovo nič proti.
Nekoč so imeli novoletno okrošeno drevo postavljeno do današnjega dne, svečnice. Mogoče je pa zato danes še kako pravi dan za en spomin na minuli čas po prazničnih dnevih konec leta. 

Pred izzivi novega obdobja  sem kolegicam iz družbe ročnih del izbrala izziv, igrico, malo za šalo, a tudi zares. Iz kart družabne igre Dixit smo morale izbrati vsaka svojo karto  in nanjo izbrati svojo misel, asociacijo. To je sicer tudi glavna poanta zabavne in domiselne igre Dixit.  Na izbrano temo  je bilo potrebno ustvariti izdelek ročnih del.
Večino izdelkov je bilo podarjenih za novoletna darilca, za obdaravanja najbližjih, za darilca sebi ali kar tako v ustvarjalni izziv. Nekaterih izdelkov nismo uspele še fotografirati, druge malo zamujajo, ene so pozabile dokumentirat za arhiv. Mogoče bo k današnji objavi v prihodnje zato dodana še kakšna slikca zanimivega izdelka naše družbe.

Na viijoličnem svodu zlatih nebes, V pričakovanju nove izkušnje, V objemu ljubezni, Misli letijo z metulji v nebo, Pravljični svet velikega junaka, Ko berem imam rada tople noge, Praznični zvon bim bam bom, Zlata ribica, Zakaj igram na visoki stolici, Kovačeva kobila je zmeraj bosa, Jesen se poslavlja, Svetloba luč upanje, Ne, ne, ne bo me zeblo, Olimpijada, Vigred, Pošiljam ti cvet ljubezni, Vodnjak želja, Tudi najbolj pogumne je strah, Zima zima bela, Vodnjak želja.


moja toaletka - izbrala sem slikco s karto na kateri so zlate odprte kletke in na pamet mi je padlo - "na vijoličnem svodu zlatih nebes".
DSC_3332 
Marinkina čudovita kapa in ovratni šal v lepem vzorcu in barvi - "Misli letijo z metulji v nebo"
Nikcine prijemalke,  - "Vodnjak želja"
Majdini kvačkani zvončki za novoletno jelko - "Praznični zvon bim bam bom".
Inina otroška kapa z zanimivimi igrivimi dodatki - "Zima zima bela"
Nadja bo v svoj plet za okrog vratu, ki ga je kvačkala v tehniki tuniškega kvačkanja, zagotovo lahko ujela svojo "Zlato ribico".
Jožica je svoj pleteni ovratni šal v obliki preste spletla po asociaciji - "Jesen se poslavlja".
Milenine  ali pa mogoče Cvetkine nogavice,... vem, da sta obe pletli nogavice - "Zakaj Igram na visoki stolici. ", "Kovačeva kobila je zmeraj bosa"
 Kvačkani in poštirkani svečniki za praznično dekoracijo od naše Jožice R. - "Svetloba, luč, upanje"
Milenkin komplet - "Pravljični svet velikega junaka".
Sašina praznična blazina - "V objemu ljubezni"
Vidine nogavice in mehke ovratne rute ter rokavice za kompletno mlado družino  - "Ne, ne, ne bo me zeblo"



1 komentar:

  1. Odlična ekipa ste in zima je res primeren čas za take "igrice".

    OdgovoriIzbriši