27. 11. 16

naša Gregorčičeva

Minil je teden, ki je bil v našem kraju v znamenju in spominu 110 obletnice smrti našega Slavčka, Simona Gregorčiča.
Naša šola nosi ime po Simonu Gregorčiču,  za nagrade v šoli ne talajo čebelic, ampak so to slavčki, kakor je ime tudi šolskega glasila. Pod njegovo rojstno vasjo Vrsno je Gregorčičev slap, veliko priimkov naokrog je Gregorčič in za mnoge vem, da so v sorodu s Simonom Gregorčičem. Seveda imamo v Kobaridu tudi Gregorčičevo ulico, ki pa jo imate tudi drugod po Sloveniji. Gregorčičeva ulica je namreč med najpogostejšimi imeni ulic.
No, ampak tako lepo okrašena Gregorčičeva ulica je letos le v našem kraju. Našemu velikemu pesniku v poklon in spomin, smo jo ta teden okrasili z zelenimi venčki, ki so jih gasilci obesili na čudovite kovane ulične svetilke. Šele sedaj sem ugotovila kako lepe in enotne luči ima naš kraj. Nima vsak kraj takih.

Spletle smo 25 venčkov, ki smo jih odele v zeleni mah. Nanje je cvetličarka obesila še širok bel trak. Pomagale mo me, naša skupina ročnih del, ki smo seveda ročno spretne tudi za takšne reči. To je bilo lepo sodelovanje med nami, osnovno šolo in  našo občino. Bilo je prijetno, zanimivo in bilo nam je v ponos. Vsa pohvala tudi režijskim delavcem občine, ki so pridno nabrali velike vreče zelenega mahu.


S hčero sva se sprehodile po Gregorčičevi ulici. Bilo je prijetno, spokojno mirno, lepo.








2 komentarja:

  1. Lepi, ustvarjalni kraji in ljudje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pri vas je vse leto zelo lepo, ko pa tako okrasite svoj kraj, pa je pravljično. :-) Pridni ste, vsi po vrsti.

    OdgovoriIzbriši