3. 11. 16

Hufflepuffi in Slytherini

Današnji fejsbuk klepet z našo Taveliko punco.
 
 
predstava je bla feeeenooomenalna!

 
 

sva si hotele kupit hufflepuff puloverje, ampak so bli 75£. 75£!! ves kuk je to! tko da sva samo kuple hufflepuff nasitke da jih bova dale gor, potm pa ce bi lahko ti alpa nona sestrikala pulover? ampak more bit res ku taprau... ti posljem slikce.






no, ni nujno da je tuk dolg.
pa danes sva u camden townu, in je res lepo. sva si kuple take tople jope iz nepala, pisane in res lepe, in sva za 2 te jope dale 75£!




No, lej pri Harry Potterju so 4 bajte, 4 houses, kot 4 domovi, 4 skupine v kateri so vsi letniki. Ma to je tko kot da bi naš dijaški dom dali na 4 skupine, 4 bajte. Te bajte imajo vsaka svojo žival in svojo barvo. 

Gryffindor so rdeče zlati in imajo leva - in so taki pogumni pametni, kao najboljši. Vsi ta dobri so ta kul, Harry Potter, Hermiona, Ron.
Potem so Hufflepuff- oni so jazbeci in so rumeni in še neki. Oni so najboljši prijatelji, prijazni malo zmedeni, malo bluzijo.
Potem so Ravenclaw in so ta pametni, modre barve, malo so tudi plavo srebrni in imajo orla, 
in potem smo ŠE MI Slytherin -  kače. Smo ambiciozni in nesramni, smo badass. Tle notri so bli kao ta slabi. Mamo zeleno barvo.  Če bereš knjigo vsi rečejo "upam da ne bom Slytherin", ampak v bistvu smo mi tanajbujš. 
No, vsi ti imajo potem iste puloverje, halje, šale,... to se vse da kupiti in si potem ves kul.

Kako pa ti veš, da si ti ta Slytherin?
Ja, naredila sem test. Moja sestra pa je Hufflepuff,...  najbolj brezvezni ljudje na svetu.
Kaj misliš sem pa jaz?
Hmm, najbrž kakšen haflpaf.
Kaj pa tata?
kakšen Ravenclaw.
Pa Tamali?
Haflpaf, itak.

:)

Ja, takšen je ta čarovniški, čarobni svet Harry Potterja in vseh naših fenov, večnih fenov, tudi pri ornk sedemnajstih.
Že lansko leto, kmalu potem ko sta se vrnili iz Londona je Tavelika poskrbela, da sta se vpisali v čakalno vrsto vip fenov za nakup karte za gledališko predstavo - nadaljevanje Harry Potterja. Gledališka igra je uprizorjena v 2. delih. En del je bil dopoldan, drugi pozno popoldne.
Do konca meseca bo knjiga Harry Potter and the cursed child - Harry Potter in zakleti otrok, izšla tudi v slovenskem jeziku. Seveda pa je naša Tavelika že kmalu po izzidu prebrala knjigo v originalu, za gledališko predstavo pa je danes še dodala, da je bila res čarobna.
Kakopak drugače. 
Aja, pa Tamala je bla malo užaljena, ko ji je odgovorila:
"...pa povej ji da nism nc kupla, k sm pozabla da je slytherin"

:)

2 komentarja:

  1. Joj kako fajno.... najstniško.... zdravo...

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole je pa tako fletno, sproščeno, iskerno, da mi je prav polepšal večer....

    OdgovoriIzbriši