19. 7. 15

Vroči Julij 2015

Nocoj se spominjam lanskega dopusta, lanskega morja. Letos bo kar se tiče vremena popolnoma drugače. Vročinski višek bom preživela na morju, na dopustu. 

Vremensko vroč teden je za nami, vstopamo v še bolj, pravijo da rekordno vroč teden. Nadiža ima 24 stopinj, dopoldne svežih 21. Kot vedno, ko je tako vroče, jo rada mahnem do Korit. Čeprav je nekaj peš poti, se splača. Ni gužve, voda je čudovita, tako neverjetno topla.

Kuham malo. Zelenjave čorbaste reči. Zraven dodam polento, nekaj čevapčičev ali ražnjiče in še veliko skledo solate. 

Mamine borovnice, malo sladkorja in alpska smetana je odlična kombinacija. Z Malim sva vse pojedla kar sama. Ker sva sama, tatu pa ni do takih reči. Gotovo pa so od sredine tedna na novo dozorele in bodo ostale še za punce.

Kuham marmelade iz zrelih kosmulj in mešanico iz zgodnjih jabolk, hrušk, kosmulj in trpke mešanica črnega ribeza in borovnice. Hitim, da se mi v tej vročini ne posušijo do konca.

V mislih sem že na morju. Kupila sem novo masko. Z njo bom gledala velike ribe z velikimi očmi, iskala bom morsko zvezdo in lahko se bom odpravila za malo dalj časa, saj me gotovo ne bo zeblo. Tudi morje bo rekordno toplo, pravijo. Morskih veternic bo veliko. Na dnu morja se florescento svetijo v zelenem. Jaz sem jo spletla v oranžni, sončni barvi.







2 komentarja:

  1. Pogled na tvojo Nadižo je prav osvežujoč. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. kok bi pasalo sedaj se vreči v vodo. sicer je verjetno ledena, ma verjamem da je v tistem vročinskem valu bila osvežujoča.

    OdgovoriIzbriši