5. 3. 15

O patchwork blazini

Moja prva patchwork blazina je nastala pred šestnajstimi leti. O patchworku takrat nisem imela pojma, navodila in kroje sem vzela iz neke revije o patchworku. Od nekdaj sem bila navdušena nad to prav posebno kreativno umetnostjo.
Pred šestnajstimi leti sem najprej pošteno zlomila nogo in takoj potem prvič zanosila in nisem hodila v službo. Blazino sem šivala ročno, iz ostankov blaga. Za svojo prvorojenko. 
Kasneje sem blazino zavrgla. Spomnim se trenutka, ko sem rekla, da to "ni pa itak nič".  Blazina se je čudno skrčila, seveda sploh ni bila pravilno prešita in po vrhu vsega si jo je prisvojila naša kokeršpanjelka.
Danes mi je žal za to.
Po šestnajstih letih sem sešila novo blazino. Za svojo prvorojenko, za konec osnovne šole, z zamudo. 
Sešiti moram le še posvetilo, moj "podpis", svojo "znamko", kot se za pravi quilt spodobi -  na hrbtno stran prešite odeje.
Ujeti  moram pravo svetlobo in prostor, trenutek za fotografijo.

Vesela sem, da mi je oče našel fotografijo, ki jo je prenesel iz enega od svojih mnogih videoposnetkov. Fotografijo moje stare, prve patchwork blazine.


3 komentarji:

  1. Včasih nam je žal, ko zavržemo kakšen spominski izdelek. Ampak vsega res ne kaže šparati. Vsa sreča, da obstajajo fotografije! :-)) Tvoja prva odeja v patchwork tehniki je čudovito pisana.

    OdgovoriIzbriši
  2. Že takrat si bila očitno majstrica v krpankah, sedaj pa komaj čakam da pokažeš kaj je nastalo :).

    OdgovoriIzbriši