15. 3. 15

marčevski teden

narisala - T.
Ta teden je minil tipično pomladansko. Na začetku še osemmarčevsko praznično, ko si že tradicionalno v službi vzamem fraj z izgovorom "imam 8. marec". In grem smučat, s sodelavko. Privoščili sva si mondeno smučišče - Mokrine.  Bilo je še prav zimsko, nič spomladansko in olala hudo sva smučali. Fino je bilo.


Sešila sem krilce v pomladni veselih barvah za punčko iz drugega razreda, ki praznuje rojstni dan na Gregorjevo. 

Kregala sem se s Tamalo, ker ne pospravlja sobe in ker nima pojma, kje so njene nogavice in ker že nekaj časa obuva nogavice v "pravih parih". In mi razlaga njeno filozofijo okrog tega, da je bolj "razumno" biti obut v različnih štumfih. Principu, "moškiženska, desnilevi pol, jinjang, plusinminus se privlačita, aveš..." Ojej.

V začetku marca  sem pričela prati in pospravljati vsa zimska oblačila, ki se valjajo po kurilnici, hodnikih in stopnišču.  Zimi smo rekli adijo, malo nam je več mar zanjo, tudi če je ni bilo veliko in je bilo snega premalo. Tudi po hribih. Kako hitro se obrne čas, ko se že veselimo novega.

2 komentarja:

  1. u krasen izlet:)))
    tole z štumpfi mi je zelooooo znano to pr nas traj ze par let:)))
    ideja je pa prsla od sosede:))) tko da kr dostih hisah tako:))) nc bat ni nic narobe z vami:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Pomladna risbica me je popolnoma očarala, nogavice pa spomnile na mojega mlajšega otrokeca, ki si gre kupit hlače, domov pa pride z 555-tim parom nogavic :-))) in seveda brez hlač, ker ni bilo nilč pametnega... Super znaš praznovati 8. marec. Bravo!

    OdgovoriIzbriši