19. 3. 15

Lanena borša iz reciklirane oblekce

Objava iz arhiva, iz časa šivanja božičnih vrečk za kruh. Ker bi morala biti borša prvotno vrečka za kruh. Laneno blago v rjavem je reciklirana poletna oblekca. V reciklažo mi jo je podarila svakinja. Oprala sem jo in razrezala v krpice, ki so že precej časa čakali na pravi trenutek in kombinacijo, asociacijo in izziv. Laneno grobo platno iz zelo starih rjuh sem prav tako oprala in ga poskušala urezati čimbolj naravnost.
Vrečka je bila prevelika za kruh. Hkrati mi je bila tako všeč, da to kar nekako ni mogla biti "le vrečka za kruh". Odločila sem se, da vrvico na mošnjiček ohranim, zraven pa prišijem še daljša pasova, naramnice. Znotraj je prostorna borša podložena  v belem tanjšem bombažu.
Ker je bila oblekca od svakinje je morala ostati tudi torba prav zanjo. Naj nosi z njo kakšne lepe minule poletne zgodbe, ki jih je preživela v simpatični oblekci.

DSC_2919


DSC_2917

DSC_2918


5 komentarjev:

  1. super reciklaza:))) barvna kombinacija polni zadetek:)) moje barve:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Super poletna borša je nastala. Vrhunsko si reciklirala poletno obleko. Barvna kombinacija pa je prva liga. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ravno tole idejo že nekaj časa nosim v glavi, ker imam na tak način narejeno iz recikliranega pletenega puloverja in si želim še iz pisanega blaga. Pa se ne lotim.. Kako je ta tvoja čudovita!! Naramnice so prečudovitio izdelane, pa saj pri tebi je čisto vse natančno in brezhibno. Super reciklaža, res, sem navdušena.

    OdgovoriIzbriši
  4. WAW tole je reciklirano - fenomenalno! Obvladaš šivanje, tukaj pa si zadela še barvo, spomine in vsekakor priročnost :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Še ena pohvala z moje strani! Krasna je!
    M.

    OdgovoriIzbriši