Tudi v septembru je na vrtu še veliko paprik, kakšna malancana, paradižniki so nam letos itak počrneli že zgodaj v juliju..., kakorkoli vse to je naprodaj v septembru po zelo dostojnih cenah in zagotovo na razpolago.
Moji swaparski kolegici, sem poslala recept iz glave - c/pejstam direktno iz emaila:
Evo, en hiter recept iz glave. Tako najraje kuham. Po svoje, po občutku, brez merilnih napravic.
Preizkusila ga bom še sama na svojem blogu, saj tam tudi kuham. Ti pa lahko tudi poskusiš in mi javiš, kako uspe:
Poletna čorba v barvah
Na oljčnem olju prepražimo veliko čebule.
Čorba se najbolje pripravi v voku, gotovo pa uspe tudi v kakšni drugi posodi.
Čebula naj bo sveža, rdeča, najboljša.
Olupimo dva večja malancana, ki ga prerežemo na polovico in potem razrežemo na polkroge čimbolj na tanko.
Solimo.
Dodamo na lističe narezano papriko v 3 barvah in feferone. Vsaj eden od njih naj bo najbolj pekoči.
Sesekljamo velik šop peteršilja,
3 stroke česna v celem kosu in 2 stroka česna, ki ga narežemo na roko na drobno.
Sledijo veliki mesnati, sveži paradižniki. 5 komadov.
Čorba se najbolje pripravi v voku, gotovo pa uspe tudi v kakšni drugi posodi.
Čebula naj bo sveža, rdeča, najboljša.
Olupimo dva večja malancana, ki ga prerežemo na polovico in potem razrežemo na polkroge čimbolj na tanko.
Solimo.
Dodamo na lističe narezano papriko v 3 barvah in feferone. Vsaj eden od njih naj bo najbolj pekoči.
Sesekljamo velik šop peteršilja,
3 stroke česna v celem kosu in 2 stroka česna, ki ga narežemo na roko na drobno.
Sledijo veliki mesnati, sveži paradižniki. 5 komadov.
Mogoče še malo solimo (po občutku),
dodamo origano,
baziliko (svežo) in
popramo.
dodamo origano,
baziliko (svežo) in
popramo.
Na blagem ognju kuhamo približno eno uro.
Zraven čorbe ponudimo friko z jajci, polento, košček sira.
Namesto malancan (ta je boljša) pa lahko čorbo pripravimo tudi z bučkami.
Kot obljubljeno, sem vse skupaj točno po receptu ponovila tudi v živo in seveda tukaj. Le namesto svežega paradižnika sem vzela konzervo pelati paradižnika.
Čorbo sama imenujem vse poletne jedi v voku, ki imajo osnovo v poletni zelenjavi. Včasih je to več malancan, včasih so to samo paprike, mnogokrat bučke. Meni je najbolj všeč mrzla in še boljša je dan potem, direktno iz hladilnika.
Njami, njami, skoraj ni boljšega kot čorbe :)
OdgovoriIzbrišiRes je njami, nekaj podobnega pa sama delam ampak v pečici. Tam pa še mešat ni potrebno in poleg priprave ni skoraj nobenega dela. čao
OdgovoriIzbriši