Ponarejeno tudi zato, ker mi je pomladanski regrat nabrala "dobra vila" (beri moja mama), mi ga očistila in oprala :). Ista "dobra vila" je očistila tudi kuhinjsko napo že dan ali dva prej in da se skozi veliko okno v dnevni sobi svet vidi nenavadno lepo, bisto,... :) sem ugotovila istega popoldneva, ko sem na kavču pila kavo.
Da se vrnem h kosilu, ... to bo torej speedy kosilo,... obrok, ki ga zna skuhat vsak mulc, nekateri pa boste rekli, da to sploh ni kosilo ampak samo - pašta z maslom. Ampak meni je zelo dobro. Res. Vedno se odpovem kakšni tuni ali kaj podobnega, ker mi je najboljše prav na tak način - eni mu rečejo tudi "bela pašta". Da bo res najboljše pa vam svetujem, da ste pozorni na tri reči:
- nabavite bolj dobre testenine (mogoče tiste z več jajci..)
- najboljše maslo, na katerem je narisana Planika in ga morate (za razliko od drugih) porabiti v enem tednu, saj se drugače hitro pokvari.
- velikoooo parmezana.
Pri regratovi solati pa je po mojem mnenju pomembno -
- veliko česna,
- odlično oljčno olje in
- trdo kuhano jajce, ki ga dodam že zato, da je vse skupaj v super pomladanski rumenozeleni barvni kombinaciji.
Vem, da bo kdo rekel, da sem naredila iz ene navadne "pašte z maslom" celo znanost... sem pa zato izpolnila mojo obljubo in tudi v marcu kuhala :)
Pa probajte, .. regrata kmalu ne bo več ali po treba ponj višje v hrib.
Če bi kuhala samo zase (kar pa na srečo ne gre) bi jedla samo takšne enostavne in dobre stvari, kot si jih pokazala. O čiščenju kuhinjskih elementov pa lahko zapojem pesmico :-) Kdaj bodo prišla na vrsto okna, pa je zapisano v zvezdah...
OdgovoriIzbrišiVčasih je najbolj enostavno kosilo TOP. Regratu se sicer odpovem, ker ga videti ne morem za testenine sem pa vedno :)
OdgovoriIzbrišiJaaa...odlična izbira. Pašta, maslo in gora parmezana. Mmmm...ni boljšega.
OdgovoriIzbrišilustno in preprosto:)))mnjami:)
OdgovoriIzbriši