14. 07. 12

Cres

,..dopust...odklop...morje,..slana koža...sonce...a senca na plaži pod rjuho in dežnikom,...knjige, "Primorci beremo", in še Jure Šterk, ker on bo večno z morjem,... otroci spet plavajo do svetilnika oz. do boje, ki označuje plitvino,..letos sem tudi jaz prvič priplavala do tja,.. toplo morje, kot še nikoli na Cresu v tem času... Zakaj so svetilniki vedno rdeči?,.. bo Mali uspelo narediti stojo v vodi?... Večeri na plaži,.. in potem pivo in pica in balinci in badminton,...Sončni zahod na vrhu hriba Babine in čez dan in pol še jutraji sončni vzhod,.. vstala ob 4h!, ...Ustrine, vas z veliko klopcami,... in trgovinico, kjer prijazna prodajalka svetuje, katere keksi bi bili najbolji za naše "klince", Osorščica na katero so se povzpeli prijatelji,... ki se dviga skoraj 600 nad morjem,...jutranje fotkanje v zalivčku, ki se sveti kot kakšno malo gorsko jezerce,...kava z vodo in baklavo s prijateljco,..ker sva si jo zaslužile ker sva res zgodaj vstale in prišle s hriba...in gledave ribiče, ki so ravnokar pripeljali ribe na katere že čakajo zgodnji jutranji kupci...kaktusi,... zelo debeli orehi,...sivka,.. rozasti pahljačasti grmiček,.. oleandri, ki jim je letošnja zima in led pokazala kaj je to huuuudo,..porezani so in nič ne cvetijo tako bujno kot lansko leto,..Mali je dobil že peto Morsko uho od Velike sestre... in sedaj spet vsi skupaj lovijo ribe in hranijo galeba,..Ulovili so dve ribici,.. si ju ogledali, se poslovili in izpustili nazaj v morje,...Belej,.. na drugo stran otoka,.. še en morski raj,.. skakanje punc....na noge, in tatov na glavco,..in gostilna in ribe in kalamari in odojek,..in potem kuća častijo otrokom palačinke in nam travarico,.. prijazno,...Dragi rešuje križanke, sodoku in bere v Poletu o Cresu,...otroci igrajo Enko, Dixit in kockajo,.. in so spet v morju, plavajo, se potapljajo, skačejo in delajo stoje,... še jaz z njimi, a ne delam podvodne stoje,.. grem malo šnorkljat naokrog,..in kvačkam na plaži,..ker je knjig zmanjkalo,.. kar naenkrat spet pomnim tiste jutranje svetlobe na vrhu Babine in razgled po morju, in v dan, ki bo spet vroč....in "Ej lej mama, plavam z enim rokavčkom.."...3 komentarji:

 1. Tole si pa tako lepo napisala, si mi prav lušte po morju naredila. Zgleda, da ste imeli precej miru, nobene gneče, čisto vodo....
  fovš fovš fovš.....

  OdgovoriIzbriši
 2. Vau, krasne fotke in videti je, da ste se imeli čudovito :-))
  Kje na Cresu ste bili, kje je tako lepo?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Na Cresu smo že vrsto let v Martinščici, AC Slatina; fotke pa so še iz vasice Ustrine in plaže Koromačno pod vasico Belej na druti strani otoka, ki gleda proti Krku.

   Izbriši