1. 7. 13

Tačka Đuli

Naša mačka ima dve imeni. Sine vztraja, da ji bo ime Tačka in konec. Punci se zgražata, da ne more biti Tačka, ker nima nobene posebnosti na tački. Ta vztraja, da ji bo ime prav Tačka in jo že od prvega dne uči, da ko jo primeš za tačko, muca lepo pogleda v očke.
Že prvi dan so se najprej vsi tri skregali glede tega "od koga je mačka". Mali je jokal, da je mačka samo in izključno od njega, ker oni sta imeli že obe in Vikija in Čarlija. Potem sem morala poseči jaz in odredila, da je mačka od fanta, že zato, ker je ljubljenka punca! Potem je bil mir. Ni pa bilo miru okrog imena. Še danes ga ni. Punci ga že prepričujeta, da nikakor ne sliši na Tačka,  ampak sliši izključno na ime Đuli :oo Danes ko to tipkam, sem ga še enkrat vprašala kako se kliče muca. Potrdil mi je, da lahko zapišem Tačka Đuli :) Sedaj bo mir, zgleda.
Mačka je potomka in mešanka sibirske mačke (baje je bila to njena nona ali nono). To pomeni, da bo ta muca večje rasti, da bi lahko oboževala in ljubila vodo :oo in bila dobra skakalka, saj naj bi imela daljše zadnje tace. Prvi večer se je Mali odločil, da bi sprobal v banji od kopalnice, če zna plavat. Komaj smo ga prepričali, da prvi dan res ni čas za take poskuse,... Tačka Đuli je zelo mirna muca. Medtem ko so vsi dosedanji mačkoni takoj osvojili plezanje čez balkon po kiviju gor in dol je ta zaenkrat še zelo previdna. Obvlada pa hojo po sušilniku za perilo :)

Tako. Danes vam v kar veliko podobah predstavljam Tačko Đuli. Uf, šele sedaj vidim, koliko je zrasla v samo tednu dni.
Đuli bi lahko imela danes god. Danes je prvi julijski dan.  In hčere so najprej vztrajale, da se njeno ime zapiše po angleško  - Julie - , ampak ne, toliko si pa že dovolim, da bo njena različica imena takšna originalna, kar malo naša, aneda. 


5 komentarjev:

  1. Lepotica:))
    Kar pogosto jo slikaj, da še mi vidimo, kako raste!

    OdgovoriIzbriši
  2. Simpatična muca :-) Želim vam, da doooolgo ostane z vami.

    OdgovoriIzbriši
  3. O, kako luštna muca! Tačka Đuli - super :)) Da bi bila zdrava in, kot pravi Oldpunca, še dolgo z vami.

    OdgovoriIzbriši
  4. tako fotogenične in lepe tačkice pa še ne...

    OdgovoriIzbriši
  5. Prisrčna mačja damica naj vas razveseljuje,naj bo zdrava.
    lp,Jelka

    OdgovoriIzbriši