23. 2. 17

ob petkih


Ne čisto navaden petek.  To bo  počitniški petek, kar pomeni da prideta domov punci za cel čas počitnic. To pomeni, da bodo po dolgem času spet dlje časa skupaj. To pomeni, da bo kmalu sledilo preganjanje, prerekanje, kričanje in zgovarjanje drug na drugega. No, v resnici se imajo še kako radi.  Tamali večkrat prizna, da punci pogreša. To je najbolj očitno prav ob petkih. To je namreč dan, ko ju cel večer streže  na kavču. Kar nekaj menijev pondube je že nastalo in za ta večer se mnogokrat zelo potrudi. Poskrbi za dodatno ponudbo in postane en njun mali oproda.

Tamala visi z glavo navzdol s kavča in krili z rokami in mu teži, zakaj ni spet nabavil pombarja. Spomnim se, ko ga je enkrat klicala z vlaka naj poskrbi in gre kupiti pombar - več paketov. Ker ona bi hudo rada jedla pombar. Nujno rabi pombar. Vzel je mojo mpiko in se odpravil pod nujno...

Seveda je le petek poseben dan, ko jima je na razpolago, ob sobotah to sploh ne velja več,... ob nedeljah se pa že hudo spričkajo, ko se nikakor ne morejo zmeniti, kdo bo pripravil mizo za kosilo ali kdo bo obesil perilo, pospravil gate in štumfe.


Ni komentarjev:

Objavite komentar