29. 7. 12

Blazina iz ostankov ikejinega blaga

Prevleko za blazino sem naredila po načrtu ene punce, sošolke od tamale hčere. Sama je izbrala motiv, ostanke kosov ikejinega platna,.. jaz sem samo šivala.
Ker je bila skupaj z njeno sestro varuška našega petletnika, ko sta bili naši punci na Taboru, stari starši pa na izletu,  sem ji obljubila, da bova eno popoldne šivali. Mislila sem, da bo izbrala kaj iz "šolskega programa" -( ...peresnice, športne torbe...) pa si je na moje presenečenje izbrala prevleko za blazino, za v njihovo prenovljeno dnevno sobo. Imeli sva se prav fajn in obe sva bili z izdelkom zadovoljni.


27. 7. 12

This moment - A Friday ritual

A Friday ritual. A single photo - no words - capturing a moment from the week. A simple, special, extraordinary moment. A moment I want to pause, savor and remember.

17. 7. 12

Morski svet - reciklaža srajc št. 3

Na podstrešje še nismo pospravili nazaj vse podvodne opreme, plavutk, mask, dihalk,... in ostale dopustniške opreme od ležalk, hladilnih nahrbtnikov in drugih stvari... tako sem bila  z mislimi še vedno pri morju in... podvodnem svetu. In punc ni doma, ker so na taboru in z Malim nama je kar malo dolgčas. Pa sva se igrala z morskimi plavajočimi bitji...

To je nastalo iz reciklaže moških srajc, kot nadaljevanje srajčevske reciklaže.
morski list,
mečarica,
in morski pes :oo


in danes mi je prijateljica poslala še nekaj podvodnih fotografij iz našega dopusta,.. kot nalašč za to objavo podvodnega bitja,... :) in kot spomin na naš letošnji Cres že opisan v objavi pred to, na svet pod vodo in tik nad njo. In rakovici sta bili res pravi manekenki..


14. 7. 12

Cres

,..dopust...odklop...morje,..slana koža...sonce...a senca na plaži pod rjuho in dežnikom,...knjige, "Primorci beremo", in še Jure Šterk, ker on bo večno z morjem,... otroci spet plavajo do svetilnika oz. do boje, ki označuje plitvino,..letos sem tudi jaz prvič priplavala do tja,.. toplo morje, kot še nikoli na Cresu v tem času... Zakaj so svetilniki vedno rdeči?,.. bo Mali uspelo narediti stojo v vodi?... Večeri na plaži,.. in potem pivo in pica in balinci in badminton,...Sončni zahod na vrhu hriba Babine in čez dan in pol še jutraji sončni vzhod,.. vstala ob 4h!, ...Ustrine, vas z veliko klopcami,... in trgovinico, kjer prijazna prodajalka svetuje, katere keksi bi bili najbolji za naše "klince", Osorščica na katero so se povzpeli prijatelji,... ki se dviga skoraj 600 nad morjem,...jutranje fotkanje v zalivčku, ki se sveti kot kakšno malo gorsko jezerce,...kava z vodo in baklavo s prijateljco,..ker sva si jo zaslužile ker sva res zgodaj vstale in prišle s hriba...in gledave ribiče, ki so ravnokar pripeljali ribe na katere že čakajo zgodnji jutranji kupci...kaktusi,... zelo debeli orehi,...sivka,.. rozasti pahljačasti grmiček,.. oleandri, ki jim je letošnja zima in led pokazala kaj je to huuuudo,..porezani so in nič ne cvetijo tako bujno kot lansko leto,..Mali je dobil že peto Morsko uho od Velike sestre... in sedaj spet vsi skupaj lovijo ribe in hranijo galeba,..Ulovili so dve ribici,.. si ju ogledali, se poslovili in izpustili nazaj v morje,...Belej,.. na drugo stran otoka,.. še en morski raj,.. skakanje punc....na noge, in tatov na glavco,..in gostilna in ribe in kalamari in odojek,..in potem kuća častijo otrokom palačinke in nam travarico,.. prijazno,...Dragi rešuje križanke, sodoku in bere v Poletu o Cresu,...otroci igrajo Enko, Dixit in kockajo,.. in so spet v morju, plavajo, se potapljajo, skačejo in delajo stoje,... še jaz z njimi, a ne delam podvodne stoje,.. grem malo šnorkljat naokrog,..in kvačkam na plaži,..ker je knjig zmanjkalo,.. kar naenkrat spet pomnim tiste jutranje svetlobe na vrhu Babine in razgled po morju, in v dan, ki bo spet vroč....in "Ej lej mama, plavam z enim rokavčkom.."...